Süt besiciliği ve süt ürünleri, dünya üstündeki en besleyici gıdalar içerisinde yer alır. Kalitesi oldukça yüksek protein içerirler ve önemli bir mineral ile vitamin kaynağıdırlar. Her geçen gün artış gösteren dünya nüfusu, refah seviyesindeki yükseliş ve düzenli gelir artışı nedeni ile hayvansal proteinlere olan talebin artması beklenmektedir.
Büyükbaş hayvanlar, değeri yüksek olmayan otları yüksek protein içeriğine sahip besinlere dönüştürdüğü için, süt sığırcılığının sürdürülebilir bir protein kaynağı olma potansiyeline sahip olduğuna inanılmaktadır. Gelecekte bu potansiyeli muhafaza etmek adına süt sığırcılığı sektörü, çeşitli sosyal ve çevresel zorluklarla mücadele etmek zorundadır. İklim değişikliğinin etkilerini minimum seviyeye indirmek, hayvan sağlığını iyileştirmek ve süt sığırcılığı ürünlerinin nasıl ve nerede üretildiğine dair şeffaflığı artırmak gibi konular, sektörün en önemli sorunlarından birkaçıdır.
Devam Ettirilebilir Süt Elde Edimi
Süt sığırcılığı sektöründe değer oluşturmak amacıyla, güçlü yönler ön plana çıkarılarak bu zorluklarla başa çıkmak için gereken sorumluluk ve motivasyona ihtiyaç duyulmaktadır. İlk günden bugüne, bu güçlü yönler, müşterileri besleme hedefiyle sürdürülebilir süt üretiminde mükemmeliyeti sağlamaya yardımcı olacak yenilikçi ve farklı çözümler geliştirme çabalarının merkezinde yer alacaktır.
Gelecekleri Parlak Olan Çiftlikler, Gelecekleri Parlak Bir İşletme ile Başlar
Çevrede evrene dikkat ederek hayvancılık ve tarım endüstrisi için devam ettirilebilir bir gelecek oluşturulması amaçlanır. Bunu, büyükbaş hayvanlar, kişiler ve evren üstünde mühim ve iyi tesir ortaya çıkartacak yeni, entegre çözümler sunulur. Bu, büyükbaş hayvanların sağlığının ve çiftçi kişilerin sosyal ve finansal hallerinin geliştirilmesi sürerken süt sığırcılığı çiftliklerinin çevresel tesirini farklılaştırmaya destek olmak manasındadır.
Hayvancılık Nasıl Yapılır?
Son dönemlerde organik hayata dönüşün önem kazanmasıyla hayvancılık faaliyeti ve sağlıklı olan et tüketimi oldukça önem kazanmıştır. Sağlıklı olan etleri yiyebilmek, daha randımanlı malzemelerle sağlıklı bir hayat yaşayabilmek için hayvancılık faaliyetinin son derece dikkat ile uygulanması şarttır. Hayvancılığın ne anlama geldiğini bilmeden bakılan her çeşit hayvanların sağlık problemleriyle karşı karşıya kalınmasına yol açar. Hayvancılık nasıl uygulanır? Hayvancılık uygulaması için gereken etkinlikler nelerdir? Suallerini siz okurlarımız için araştırdık.
Hayvancılık
Hayvancılık uygulamasından evvel öğrenilmesi gerekli olan en mühim konu hayvancılık koludur. Hayvancılık kolunun ne anlama geldiğini öğrenmeden hayvancılık uygulamasına niyet etmek, büyük problemlerle karşı karşıya gelmenize yol açar. Hayvancılık etkinlikleri; küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık şeklinde sıralanabilir.
Büyükbaş Hayvancılık
Büyükbaş hayvancılık karı en fazla olan hayvancılık etkinliklerinden bir tanesidir. Manda ve sığır hayvancılığı yapmak üzere ayrılmış olan büyükbaş hayvancılık en çok ilgi gerektiren hayvancılık çeşididir. Devlet teşvikinin de son derece çok olduğu büyükbaş hayvancılık çeşidinde bakılan hayvanların sağlıklı olmaları oldukça önemlidir.
Küçükbaş Hayvancılık
Küçükbaş hayvanlarla ilgilenmeyi arzu eden kişiler ilk olarak bakacakları hayvan çeşitlerini belirlemelidirler. Yapmış olduğunuz hayvancılık çeşidini hangi amaç için yaptığınızı da tercih etmeniz küçükbaş hayvancılık için mühimdir. Tercih ettiğiniz canlıların sütünden mi yoksa etinden mi faydalanmak istediğinizi belirlemelisiniz. Küçükbaş hayvancılık da bakılabilecek canlı çeşitleri keçiler ve koyunlardır. Keçilerin ve koyunların sütlerinden ve etlerinden faydalanma sağlayabilirken küçükbaş hayvancılık da fazladan kürk hayvancılık da yapmanız mümkün olacaktır.