Dana Beslenmesi Nasıl Yapılır?

dana beslenmesi

Dana ve düvelerin bakımlarının nasıl bir şekilde yapıldığı ve besinlerinin nasıl hazırlandığı iyi bir buzağı ve inek olabilmesi için oldukça mühim bir hal olmaktadır. İnek oldukları vakit ki süt randımanlarını önemli bir yönde tesiri altına alan beslenme şekillerini özenli ve dikkatli bir biçimde yapmak gerekli olmaktadır. Düve adayı olan bir hayvana da iyi bir şekilde bakım ve besleme imkanları temin edilir ise başarılı neticelere kolay bir şekilde erişim yapılmaktadır. Uygulanmış olan iyi şartlar bu hayvanların hamile kalmalarına ve süt randımanlarına iyi bir yönde etki etmektedir.

Damızlık uygulaması için ayrılmış olan danaların daha dikkatli bir şekilde bakımlarının yapılması gerekli olmaktadır. Bunlar damızlık uygulaması randımanına etkisi olduğundan dolayı dikkat edilmesi gereken bir durum olmaktadır. Buzağılara besleme ve bakım işleminin ardından randıman temin edilmemiş gibi gözükse de büyümeye başlayıp büyümesinin ardından randıman almaya başlanmış olmaktadır.

Mera alanında bakımı yapılacak olan dana ve düveler eğer mera alanının kalitesi pek güzel değilse ilave olarak kaba yemle beslenmelerinin yapılması gerçekleştirilmektedir. Mera alanında yer almayan hayvanlar ise oldukça iyi bir şekilde beslenmelerinin yapılması gerekli olmaktadır. Yemlerinin yanı sıra, kalitesi iyi olan kuru yoncalar, kuru otlar da tüketiminin yapılması gerekli olmaktadır. Keşif yem ölçüsü gün içerisinde yarım kilogram ile iki kilogram ağırlığında tüketiminin yaptırılmasında bir problem görülmemektedir.

Yeni yeni büyümeye başlamış olan dişi ve erkek danalar aynı alanda yer almaması son derece önemli bir konudur. Aksi takdirde hamile olmaları kaçınılmaz bir hale dönmeye başlayabilir ve bu hiç istenmeyen bir durum olmaktadır. Danaların başka bir alanda bakımlarının yapılması, olumlu sonuçların alınmasında çok etkili olmaktdır. Beslenmelerinin güzel bir şekilde olmasının haricinde bakımlarının nasıl uygulandığı da çok önemli bir hal olmaktadır. Danaların tırnak bakımı en iyi şekilde yapılırken, tırnakların kuru ve hijyenik olmasına dikkat edilmelidir. Danalar sekiz aylıklarken aşı işleminin uygulanması gerekli olmaktadır ve yaşamlarını güzel bir şekilde sürdürmüş oldukları alanın ısısına dikkat edilmelidir

Danalara kalitesi iyi olan silaj, fiğ+ tahıl, kuru ot, mısır silajı birleşimi sınırı olmayacak şekilde yedirilir iken, karma olan yemler gün içerisinde iki kiloya kadar tükettirilmelidir.

Etiketler: dana beslenmesi
Eylül 26, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR